Friday, October 22, 2010

Mushroom Soup

Bahan-bahan:

2 liter air

1 tin mushroom sliced (biasa beli cap REX)

1/2 tin susu cair - tujuannya utk rasa lemak dan warna putih

daging ayam cincang

2-3 ulas bawang putih (diketuk)

serbuk perasa(cap TUMIX)

Garam & gula secukup rasa

4 sudu besar tepung gandum (untuk memekatkan kuah)


Cara-cara:

1. Masukkan air di dalam periuk.

2. Masukkan bawang putih yang diketuk bersama-sama daging ayam cincang. Biarkan seketika.

3. Masukkan cendawan,susu cair,serbuk perasa, garam dan gula. Kacau sekali-sekala.

4. Bancuh tepung gandum bersama-sama dengan air. Kemudian, masukkan ke dalam sup tadi.
5. Kacau hingga kuah pekat, sedap di makan bersama garlic bread

No comments:

Post a Comment